Enyhe gyengüléssel zárt a budapesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 175,54 pontos, 0,78 százalékos csökkenéssel, 22.271,24 ponton zárt pénteken.
Vágólapra másolva!

9,9 milliárdos forgalom mellett 0,78 százalékos csökkenéssel, 22.271 ponton zárt a Budapesti Értéktőzsde pénteken. A Mol 0,69 százalékkal, az OTP 1,58 százalékkal, a Magyar Telekom 1,96 százalékkal gyengült. A Richter 0,82 százalékkal, a Egis 0,29 százalékkal erősödött.

Vavrek Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. értékpapír üzletág vezetője elmondta, hogy a délelőtti lefelé menet után dél körül kicsit "beállt a piac" a délutáni amerikai foglalkoztatási adatokra várva. A mezőgazdasági ágazaton kívüli foglalkoztatási adatok csalódást okoztak, mert a várttól elmaradó mértékű növekedést mutattak. Ennek ellenére nem volt nagy zuhanás. A budapesti piacon a zárásra mérséklődött a veszteség, de a BUX-ot csak a Richter húzta pozitívba. A gyógyszerpapírban pedig árfolyamcsökkenést vártak a szakértők, mert piacra kerülhetnek a munkavállalói bónuszrészvények.

A Raiffeisen Bank Zrt. részvényértékesítési vezetője, Miszkuj Tünde azt emelte ki, hogy közepes forgalom mellett oldalazó mozgás volt a parketten, az egy százalék alatti esés ugyanis még annak mondható. A szakértő szerint a Richter "lemaradó" részvény volt, ezért emelkedett pénteken az árfolyama. A Magyar Telekom már régen a "túlvett" kategóriába került. Az OTP-t a záró szakaszban húzták fel egy kicsit.