Lecsapott az adóhivatal egy vagyonát kimentő cégre

számítógép lefoglalása, bűnüldözés
Vágólapra másolva!
Az adóhivatal szerint egy cég annak ellenére is tovább működött, hogy közben már elkezdték a felszámolását, s ezzel a vagyon kimentése lehetett a célja.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint pénzügyi nyomozóinak gyors intézkedése vetett gátat annak, hogy egy cég a felszámolás alól kimentse vagyonát.

A cég egy óbudai telephelyén tárolt eszközöket, munkagépeket és árukészletet, amelyet azonban nem jelentett be, miközben a cég ellen felszámolási eljárás indult. A nyomozók a megtalált és azonnal lefoglalt gépeket, illetve árukészletet átadták a felszámolónak.

A NAV tájékoztatása szerint a kft. ügyében öt hónapja tart a nyomozás csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A napokban történt lefoglalás a pénzügyi nyomozók gyanúját igazolta - írták a közleményben.

A cég főkönyvi kivonata szerint a megtalált eszközök csaknem hárommillió forintot érnek. A tárgyak és az árukészlet lefoglalásával a nyomozók megakadályozták a vagyon elrejtését, ezzel lehetővé téve a hitelezők követeléseinek kielégítését.