Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új külsőt kapnak a Starbucks kávék

Vágólapra másolva!
Lecserélte logóját a világ egyik legnagyobb kávéházlánca, a Starbucks, amely a társaságra jellemző zöld színt ezúttal nem váltotta le.
Vágólapra másolva!

Szerdán bemutatta új vállalati logóját a világ egyik legismertebb és legnagyobb kávéházlánca, az amerikai Starbucks - közölte a MarketWatch. Az új logón nem lesznek rajta sem "Starbucks", sem pedig a "coffee" szavak, amelyek eddig a céggel összefonódott zöld szirén köré voltak felírva.

Ez a cég logójának negyedik módosítása a társaság 1971-es alapítása óta, az 1992-es tőzsdei bevezetés óta pedig az első komolyabb. A váltás a cég közleménye szerint a Starbucks történetének következő fejezetét szimbolizálja. A cég logója az alapításkor barna volt, és szerepeltek rajta a következő angol szavak: "coffee," "tea" és "spices." A logó 1987-ben lett zöld, 1992-ben pedig a nőalak változott meg. Az eddigi és a mostantól érvényes logókat itt tekintheti meg.

Az idén negyvenéves társaság 2010-ben jelent meg Magyarországon, első magyarországi kávézóját a budapesti West End bevásárlóközpontban nyitotta meg júniusban. A Seattle-ben alapított cég 53 országban kínálja kávéit, süteményeit és szendvicseit, a kelet-közép-európai régióban a budapesti a 16. üzletük volt - mondta a megnyitón Drew O'Malley, a térség operatív igazgatója (a magyar megnyitóról itt olvashat).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről