Kazángyártásba fog az MVM leánycége Kiskunfélegyházán

Vágólapra másolva!
Újraindítja az energetikai berendezések gyártását az OVIT Kiskunfélegyházán, amivel száz embernek adnak munkát.
Vágólapra másolva!

Az MVM ZRt. leányvállalata, az Országos Villamostávvezeték ZRt. (OVIT) mintegy 100 főnek teremt új munkahelyet 2011-ben, Kiskunfélegyházán - derül ki az OVIT közleményéből. A januárban induló projekt célja, hogy a korábban a Transelektro Ganz-Röck tulajdonában álló gyárlétesítményt ismét kihasználják, és a kazánok, nyomástartó edények és készülékek előállításával a térség szakipari tevékenysége is fellendüljön.

Gopcsa Péter, az OVIT vezérigazgatója a döntés hátteréről elmondta: "A gyár újraindítása nemzetgazdasági érdek is, hiszen ezeket a termékeket jórészt csak külföldről lehetne megvásárolni, most viszont alkalmunk lesz akár exportra is termelnünk. Ezen túlmenően fontos, hogy a munkafolyamatok elindításával megmarad a több mint kétszáz éves gyár szellemisége, tradíciója, így a műszaki kultúra is tovább él."

A gyár korábban vezető szerepet töltött be a szakmai képzések területén, olyan szakterületek támogatásában, mint például a hegesztés-technológia. Az OVIT célul tűzte ki, hogy a nagy múltú gyár felélesztésével támogatni akarja a térség szakmai fejlődését, így hosszútávú célként szerepel az is, hogy visszaállítják a gépipari munkák szakoktatását is.

Az OVIT folytatni kívánja az üzem fő termékeinek gyártását, ezek az erőművi és ipari kazánok, nyomástartó edények, hőcserélők, kolonnák és egyéb gépipari készülékek, az alkalmazott alapanyagok széles választékával. "Ezeket a termékeket nemcsak a hazai piacon kívánjuk értékesíteni. Az itt gyártandó biomassza tüzelésű kazánok iránt már Ausztriából, Németországból és a skandináv országokból is érdeklődtek"- nyilatkozta Bárány László, a projekt vezetője.