Újra 280 forint alatt az euró

valuta; svájci frank, chf, usd, eur, euró, dollár, illusztráció, valtaváltó, forintárfolyam, árfolyam, deviza, devizahitel, napisvájc
Vágólapra másolva!
Szerdán jó erőben kezdte a kereskedést a forint, és a lendület egészen estig kitartott, így a svájci frank árfolyama több mint hat forinttal került az egy nappal korábbi szint alá. Az euró 280 forint alatt zárta a napot.
Vágólapra másolva!

Szerda este negyed nyolc körül 279,6 forintot ért egy euró, a dollárt ugyanekkor 212,86, a svájci frankot 211,97 forinton jegyezték. Reggel az euró még 280 forint fölött járt, a másik két kulcsdeviza pedig több mint 3 forinttal lett olcsóbb a nap folyamán.

Kedden este fél nyolckor egy euró 280,60 forintot, egy dollár 215,20 forintot, egy svájci frank pedig 214,60 forintot ért. A svájci frankkal kedden napközben 219 forintos árfolyamon is kereskedtek.

A Raiffeisen elemzői szerint az enyhén pozitívba forduló befektetői hangulat és az euró-dollár keresztárfolyam alakulása a forint stabilizálódását vetíti előre. Arra számítanak, hogy szerdán a 280,10-284,25 forint között alakult majd az euró árfolyama.

Kedden a spanyol és olasz kötvények felára eddig még nem látott magasságokba emelkedett, de a Raiffeisen bank elemzése szerint már nem egyedi országok miatt erősödik az aggodalom, hanem sokkal inkább egy szisztematikus kockázattól félnek a befektetők. "Éppen ezért a piacon egyre inkább jellemző a várakozás, mely szerint az európai vezetők hamarosan előállnak egy újabb intézkedéssel, ami a zóna stabilizálódását hatékonyabban célozza. Ezt erősítik azok a hangok, melyek szerint a G-20-ak találkozót szerveznek a témában hamarosan" - hívják fel a figyelmet az elemzők.