Itthon és külföldön is terjeszkedne az Őrmester Nyrt.

Vágólapra másolva!
Hazai és külföldi akvizíciókat tervez az Őrmester Nyrt., és erősíteni szeretnék a biztonságtechnikai üzletágukat.  
Vágólapra másolva!

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt, a Budapesti Értéktőzsdén szerdán debütált cég folyamatos hazai és külföldi akvizíciókat tervez - közölte a cég. A tőzsdei jelenlét eredményeképpen a társaság 2-3 év múlva tőkebevonást szeretne végrehajtani, amelynek hatásaként további technikai fejlesztéseket, innovációkat, illetve akvizíciókat valósíthat meg. A fejlődésének egyik kulcsfontosságú területe a biztonságtechnikai divízió részarányának növelése a teljes árbevételen belül, a teljes bevétel növelése mellett.

Az Őrmester Nyrt. csoportszintű éves árbevétele 2,152 milliárd forint, ebből az anyavállalat 1,632 milliárd forintot, a külföldi és hazai cégei pedig összességében 519 millió forintot termelnek. Árbevételében jelentős arányt, 84 százalékot képvisel az élőerős védelem, de ez visszaszorulóban van a biztonságtechnikai megoldások és a további egyedi vagyonvédelmi szolgáltatások javára.

Az Őrmester 20 éves tapasztalattal rendelkezik a vagyonvédelmi piacon, és regionális igazgatóságai révén szolgáltatásait országos lefedettséggel nyújtja, továbbá leányvállalatokkal rendelkezik Szerbiában, Szlovákiában és Romániában.

A cég közleménye szerint a magyarországi vagyonvédelmi piac jelenleg 230 milliárd forint nagyságú, amelyen mintegy 2500 vállalkozás tevékenykedik. A piac legnagyobbjai - 1 milliárd forint éves árbevétel felett - az összes cég 1,5 százalékát képviselik, és tevékenységükkel a piac 35 százalékát fedik le. Közéjük tartozik az Őrmester Nyrt is. Legnagyobb versenytársai a magyar Civil Biztonsági Szolgálat és az In-Kal Security, illetve a piacot valóban uraló két nemzetközi cég, a Group 4 Securior és a Securitas.