Megtévesztő reklám miatt a GVH 5 millióra büntette a CIB Bankot

Vágólapra másolva!
A GVH tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a fogyasztó megtévesztése miatt 5 millió forintos bírságott vetett ki a CIB Bankra.
Vágólapra másolva!

Jogsértő magatartás miatt büntette meg a CIB Bankot a Gazdasági Versenyhivatal. "A CIB Gyorskölcsön Ingatlanfedezettel terméket népszerűsítő reklámkampányában fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott" - derül ki a hatóság határozatából.

Az indoklás szerint a reklámok közös jellemzője volt, hogy kiemelten hirdették a nyolc munkanap alatti hitelhez jutás lehetőségét, illetve azt, hogy nincs szükség jövedelemigazolásra és elengedik a közjegyzői díjat. Eljárásában a GVH jogsértőnek minősítette a nyolc munkanapos hitelfolyósításról történt tájékoztatások egy részét, azonban a jövedelemigazolás nélküli hitellehetőség, valamint a közjegyzői díj nélküliség ígéretével kapcsolatosan nem állapított meg jogellenes magatartást. A GVH 5 millió bírság megfizetésére kötelezte a bankot az említett jogsértések miatt.