"Milliós" fizetés felett nem adna családi pótlékot a kormány

Vágólapra másolva!
Jövőre nem fog mindenkinek járni a családi pótlék, a kormány tervei szerint a magas jövedelmű családok nem kapják majd meg ezt a támogatást - derült ki a szociális államtitkár szavaiból. Konkrét határt még nem jelöltek meg, de az államtitkár szerint "milliós fölötti" határt szabnak meg.
Vágólapra másolva!

"Nagyon magas jövedelemnél meg fog szűnni a családi pótlék" - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár a Hír Tv Kontraszt című műsorában. Az államtitkár azzal kapcsolatban nem árult el részleteket, hogy a magas jövedelem mit jelent, műsorvezetői kérdésre csak annyit mondott, hogy a magas jövedelem "milliós fölötti" lesz, és családonként kell érteni (bár az államtitkár ezt konkrétan nem mondta ki, de feltehetően havi jövedelemről beszélt - a szerk.).

Soltész elmondta, hogy a családi pótlék szabályainak újraszabása a kormányzati szándékok szerint nem veszélyeztetheti a családok gyermekvállalását.

A kormány még dolgozik a javaslaton, de jövőre biztos nem kapnak már családi pótlékot a magas jövedelmi sávba esők családok - derült ki az államtitkár szavaiból, aki hozzátette: az így megmaradó pénzt a kormány az ápolási díjak emelésre fordítja majd. A családi pótlék jövedelemhez kötését már korábban is felvetette a kormány, de döntésről, illetve a bevezetési határidőről eddig nem beszélt a kabinet.

A kormány már nyáron hozzányúlt a családi pótlékhoz, júniusban ugyanis olyan döntést hozott, miszerint az új tanévben már hatályban lesz az a törvény, amelynek értelmében megvonják a családi pótlék pénzben történő kifizetését azoktól a szülőktől, akiknek gyereke nem jár iskolába (erről itt olvashat részletesen).