Hosszabbak lettek az APEH feketelistái

Vágólapra másolva!
Az adóhivatal publikálta a jelentős tartozással rendelkező adózók listáit, amelyekből kiderül, hogy az előző negyedévhez képest jelentősen nőtt az adósok száma.
Vágólapra másolva!

Közel 2000 szervezet és több mint 3300 magánszemély található az adóhatóság csütörtökön közzétett feketelistáin, amelyek negyedévente jelennek meg.

A magánszemélyek listáján tavalyhoz hasonlóan szerepel Goran Jezdimirovics, az MTK korábbi labdarúgója, Lang Györgyi, a Pa-dö-dö énekese is, lekerült viszont a korábbi csúcstartó Varjas István Attila, és Katzenbach Imre korábbi focista.

Felkerült a fekete listára a Hospinvest, amely ellen tavaly indult felszámolási eljárás, miután csődvédelmet kért, de a védelem időszak lejárt. Fennmaradt a listán a Sweet Point édességgyártó, az Ikarus, a Budapesti Vegyi Művek, a Zalabaromfi és a Cornexi is.

A céges listán azokat a vállakozásokat sorolja fel az APEH, amelyek 180 napnál hosszabb ideig, több mint 100 millió forintos tartozást halmoztak fel szeptember 30-ig. A magánszemélyeknél 10 millió forintnál nagyobb adótartozás kell ahhoz, hogy az adózó felkerüljön a listára.

Az elmúlt negyedév végéhez képest jelentősen bővül mindkét lista, július végén ugyanis még "csak" 1349 szervezetet és 2764 magánszemélyt sorolt fel a listákon az adóhatóság. Ez azt jelenti, hogy a magánszemélyek esetében 20 százalékkal nőtt a jelentős összeggel tartozó adósok száma, a szervezeteknél azonban több mint 40 százalékos volt a növekedés.