Világgazdaság: Beolvad anyacégébe a Borsodi Sörgyár

Vágólapra másolva!
Október végén egyesül tulajdonosával, és nevet vált a bőcsi székhelyű Borsodi Sörgyár Zrt. - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Beolvad a Borsodi Sörgyár Zrt. a StarBev Hungary Kft.-be, utóbbi cég elnevezése pedig Borsodi Sörgyár Kft.-re módosul. Az egyesüléssel a Borsodi Sörgyár Zrt. megszűnik, míg jogai és kötelezettségei a jogutód gazdasági társaságra szállnak át - írja a Világgazdaság.

A fúzió a működés egyszerűsítését és átláthatóságát célozza, vagyis olyan adminisztratív-technikai változtatásnak minősül, amely nem befolyásolja a vállalat eddigi tevékenységeit - közölte a cég.

A StarBev tavaly decemberben vásárolta meg a a BS-t a nemzetközi InBev Anheuser-Buschtól. A StarBev a tulajdonosváltás után hozta létre a StarBev Hungaryt. Ma ez a cég a Borsodi Sörgyár Zrt. meghatározó tulajdonosa.

A vállalat tavaly - az egy évvel korábbi egymilliárdos veszteség után - 1,7 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el több mint 40 milliárd forintos forgalom mellett. Idén azonban a hűvös tavasz és nyár miatt a sörfogyasztás 7-8 százalékkal csökkent ebben az időszakban, éves szinten a csökkenés pedig akár kétszámjegyű is lehet.