Gyárat épít a Henkel Tatabányán

Vágólapra másolva!
Lengyelországból és Nagy-Britanniából telepít át Tatabánya mellé termelést a Henkel. A cég ragasztógyára 2012-től 80 embernek ad majd munkát.
Vágólapra másolva!

Zöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ előreláthatóan 2012-ig kezdi el működését, a beruházás értéke 14,7 millió euró, 80 főnek ad munkát - közölte a vállalat kedden.

A Kemma.hu megyei orgánum szerint a tatabányai üzembe a termelést három gyárból telepíti át a Henkel. Egy lengyel gyár egy része és egy angliai üzem termelése kerül Magyarországra, valamint a Henkel Magyarország Kft. jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is az új üzembe költözik - az utóbbi dolgozóinak a cég felajánlotta a továbbfoglalkoztatást.

Közleménye szerint a Henkel azért döntött a tatabányai létesítmény mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el, és jelentős itt az elektronikai ipar koncentrációja. Az ágazatban jellemző a keleti irányú terjeszkedés, ezért a Henkel is követi partnereit, hogy minél közelebbről lássa el őket - írja a Kemma.hu.