Lemondott az FHB vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Lemondott az FHB vezérigazgatója, Gyuris Dániel. A pozíciót két korábbi vezérigazgató-helyettes látja el október 22-től: Harmati László és Köbli Gyula.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt tájékoztató szerint Gyuris Dániel október 22-i hatállyal lemondott igazgatósági tagságáról, illetve vezérigazgatói munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt. A volt vezér az FHB bankcsoport összes tagvállalatánál betöltött tisztsége megszűnik.

A bank egyben közölte, hogy Harmati László és Köbli Gyula társ-vezérigazgatóként veszi át a cég irányítását. A kinevezést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is engedélyezte, a bankárok az eddigi tisztségeiket is megtartják.

Harmati László az üzleti vezérigazgatói posztot tölti be a banknál. 2002 óta a cég igazgatóságának is tagja, illetve a vezérigazgató helyettese volt a kinevezését megelőzően. 1996 és 1998 között a Nemzetközi Bankárképző Központban, 1998-99-ben a Pénzügyminisztériumban, 2000-2002 között a Magyar Nemzeti Bank Szabályozáspolitikai főosztályvezetőjeként dolgozott.

Köbli Gyula jelenleg a stratégiai és pénzügyi vezérigazgatói posztot tölti be a friss kinevezése mellett. 2010 áprilisa óta tagja az igazgatóságnak és egyben a pénzügyi vezérigazgató-helyettes posztot is ellátta. Köbli 1996 és 2004 között a Deloitte-nál dolgozott, 2004-2005-ben a HVB Leasing ügyvezető igazgatója volt, 2005-2008 között OTP ügyvezetőjeként tevékenykedett.