Oroszországba tart a Wal-Mart, a Google meglepte eredményével a piacot

Vágólapra másolva!
Újabb mélyponton a dollár a valutacsatározás miatt; Oroszországban terjeszkedne a Wal-Mart; a hirdetések és az Android hajtották a Google profitját; megsínylik az érintett bankok a jelzálogbotrányt Amerikában  - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

A dollár az összes főbb valutához képest veszített értékéből csütörtökön, ami arra figyelmeztet, hogy a kulcsvaluták gyengesége destabilizálhatja a világgazdaságot és megtorló leértékelésekre bírhat más országokat is, hogy biztosítsa saját exportját - írja a Financial Times. A piac egyre inkább arra számít, hogy a Fed novemberben a csökkenti a kamatokat azért, hogy több pénzt pumpáljon a gazdaságba. A várakozás a dollárt újra mélypontra küldte a kínai, a svájci és az ausztrál fizetőeszközzel szemben is. A japán jennel szemben 15 éves mélypontra süllyedt a dollár árfolyama.

Oroszországban terjeszkedne a Wal-Mart

A Wal-Mart, a világ legnagyobb kiskereskedő hálózata megvásárolná az orosz kiskereskedelmi vállalatot, a Kopeykát - írja a Bloomberg a tárgyalásokat jól ismerő forrásokra hivatkozva. Az OAO Trade House Kopeyka az orosz milliárdos üzletember, Nyikolaj Tsvetkové, aki a cég értékét mintegy 1,7 milliárd dollárra becsüli, és nem akarja eladni vállalatát az X5 Reatil Groupnak, Oroszország legnagyobb kiskereskedőjének kevesebbért.

A hirdetések és az Android növelték a Google profitját

A Google legutóbbi negyedéves nyereségének 32 százalékos növekedéséről számolt be, ami meghaladja az elemzői várakozásokat - tudósít a BBC News Online. Az internetóriás 2,17 milliárd dollár nettó nyereségről számolt be a szeptember 30-án zárult negyedévéről, az előző éves 1,6 milliárd dollár után. A várakozásokat meghaladó eredmény oka a remek hirdetési bevételek mellett az olyan új ügyletekben elért jó eredmény, mint az Android mobil operációs rendszer. A cég bevételei 23 százalékkal 7,29 milliárd dollárra nőttek.

Megsínylik a bankok a jelzálogbotrányt Amerikában

Az amerikai bankok és a kormányzati tisztviselők egyre növekvő nyomás alatt vannak amiatt, hogy a bankok rosszul kezelték a jelzálog és az ingatlanárverések dokumentumait - írja a Bloomberg. Az ügyben leginkább érintett Bank of America, és a Wells Fargo & Co. részvényeinek árfolyama jelentősen esett csütörtökön, az ügy kipattanása óta eltelt két hónapban a legnagyobb mértékben. Paul Miller, az FRB Capital Market elemzője növelte a perköltségek és a kések miatti kiadások által okozott kár mértékét, 10 millirád dollárra a korábbi 6 miliilárd dollárról.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vizsgálatok azután kezdődtek, hogy egy dolgozó eskü alatt vallotta: úgy írtak alá igazolásokat és egyéb dokumentumokat a kilakoltatásokkal kapcsolatban, hogy nem ellenőrizték valóságtartalmukat. Így szabálytalan kilakoltatási végzéseket küldtek a bajba jutott adósoknak. Erre a Bank of America bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti ötven államban a fizetésképtelenné vált adósok ingatlanának lefoglalását, több más pénzintézet pedig részleges moratóriumot hirdetett.