Elindult a CIG Pannónia Életbiztosító részvényjegyzése

Vágólapra másolva!
Fontos állomásnak nevezte a Budapesti Értéktőzsde életében a CIG Pannónia Életbiztosító tőzsdei bevezetését Patai Mihály tőzsdeelnök az eseményt ismertető szeptemberi sajtótájékoztatón, s hozzátette: hét éve nem volt példa arra, hogy hazai tulajdonú társaság lépjen a parkettra. Fontos esemény ez a hazai kisbefektetők ezrei számára is, hiszen - ahogy Gaál Csaba a társaság vezérigazgatója fogalmaz: "Egy kiemelkedő sikereket elért hazai alapítású vállalkozás tulajdonostársai lehetnek, akik október 11. és 22. között jegyeznek Pannónia részvényeket."
Vágólapra másolva!

Forrás: Pannónia Biztosító

A CIG Pannónia Életbiztosító hároméves története - az alapítástól a tőzsdei bevezetésig - valóban sikersztori.

Az ismert és elismert magyar magánszemélyek, köztük számos, jelentős iparági know-how-val és tapasztalttal rendelkező szakember által 2007 végén alapított biztosítótársaság 2008 tavaszán kezdte meg üzleti tevékenységét Magyarországon. A vezetők kezdetektől fogva hangoztatott célja az volt, hogy - mint sok más országban - Magyarországon is hazai tulajdonú biztosító legyen a piacvezető. Olyan követendő értékeket fogalmaztak meg a társaság számára, mint a szakmai hozzáértés, az üzleti, emberi tisztesség; olyan vállalkozásnak álmodták meg a CIG Pannóniát, amely erős, egyedi, hazai, mindent túlél, és a közös gyarapodást szolgálja. A részvénykibocsátás - azon túlmenően, hogy a gyors növekedéshez szükséges források előteremtését szolgálja - a kölcsönösségi elvvel összhangban lehetőséget kínál az ügyfeleknek, hogy a társaság tulajdonosai lehessenek, a társaság részvényesei pedig a társaság jövőbeni ügyfeleivé váljanak.

Forrás: Pannónia Biztosító

Az üzleti stratégiában a "kék óceán" teória érvényesül: olyan terméket kell kínálni, amellyel más nem rendelkezik. A piacon élni lehet a hazai pálya előnyével, hiszen egy hazai vállalkozás lehet leginkább érzékeny a hazai igényekre. A társaság fő profilja a befektetésekhez kötött biztosítás. "Alapítása óta társaságunk évről évre dinamikusan növelte díjbevételét. Régiónk országainak életbiztosítási lefedettsége egytizede a nyugat-európainak, így óriási növekedési lehetőségek előtt áll az iparág, s ezen belül természetesen a CIG Pannónia Életbiztosító" - foglalja össze az eredményeket és a kilátásokat Gaál Csaba.

Az elmúlt időszak statisztikái alátámasztják a hazai biztosító folyamatosan erősödő piaci pozícióját. Az innovatív, piaci igényekre gyorsan és rugalmasan reagáló társaság működésének már az első teljes évében (2009) piacvezető lett a rendszeres díjas, befektetésekhez kötött életbiztosítások új szerzésének állománydíjában. 2010 első fél évét az unit-linked termékek piacán a versenyben meggyőző fölénnyel, 22 százalékos részesedéssel zárta a CIG Pannónia Életbiztosító.

Forrás: Pannónia Biztosító

Az ambíciózus tervek megvalósítását mutatja az is, hogy másfél évvel a romániai piacra lépést követően ez év szeptemberében Szlovákiában, határon átnyúló szolgáltatás formájában kezdte meg értékesítési tevékenységét a társaság.

A nyilvános forgalomba hozatal lefolytatásához, valamint a tőzsdei bevezetéshez szükséges kibocsátási tájékoztató és hirdetmény közzétételét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a 2010. szeptember 15-én kelt, EN-III/TTE-377/2010. számú határozatában engedélyezte. A nyilvános részvényjegyzés részleteit tartalmazó, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által jóváhagyott Tájékoztató letölthető a társaság honlapjáról (cig.eu), valamint az értékesítési eljárásban közreműködő partnerek honlapjairól (www.equilor.hu, www.mkb.hu).