Konyak 60 ezerért, szusi 600 forinttól - megnyílt a Nobu

Vágólapra másolva!
A főételek ára egészen 24 ezer forintig terjed, a legolcsóbb desszert pedig 900 forint Robert De Niro vasárnap este Budapesten megnyitott éttermében, a Nobuban. Ha nagyon különleges konyakot szeretnénk inni, akkor 60 ezer forintot is fizethetünk egyetlen pohárért, egy darab szusiért vagy sashimiért pedig legkevesebb 600 forintot kérnek.
Vágólapra másolva!

Különleges előétel - sashimi - akad 5900 forintért, de elég mindössze 600 forintot fizetnünk, ha csak egy darab szushira vagy kevésbé különleges sashimire nevezünk be. A főételek közül a wasabi mártásos rák 8600, a bébispenóttal felszolgált lazac azonban mindössze 4200 forint - ilyen árakkal találkozhatunk a Kempinski szálloda oldalában vasárnap este megnyitott Nobu étteremben, legalábbis ezek derülnek ki az étterem egyelőre kissé átláthatatlan és hevenyészetten magyarosított étlapjáról, illetve itallapjáról.

A grillezett spárga tojásmártással viszont csak 2400 forint, sőt, disznóhúst már ehetünk 1500 forintért is, miközben egy speciális marhasült 24 ezer forintot kóstál. A legolcsóbb desszertek - két gombóc fagylalt vagy a sörbet - 900 forintba kerülnek. Mindehhez persze a főételek esetében hozzájön még az ár 12,5 százaléka mint felszolgálási díj.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A Nobu bejárata a Kempinski szállodánál (a képre kattintva megnézheti a vasárnap esti megnyitóra érkezett magyar sztárokat, valamint Jeremy Ironst!)

Ha a menühöz szeretnénk bort inni, akkor egy deci kimért bort 3500 forintért is ihatunk, de választhatjuk a '96-os évjáratú Vega Sicilia Unicot, amiből egy üveg 116 500 forint. Konyak van 4000 forintért, de 60 ezerért is, pezsgők pedig 5500 forinttól egészen 119 ezerig.

Ha alkohol helyett inkább csak egy energiitalt szopogatnánk el, akkkor egy Red Bullért 1600 forintot fizetünk, egy három decis Coca-Cola Light pedig 650 forint. Egy feket teát 700, egy cappuccinót 800 forintért adnak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A megnyitóra Robert de Niro is Budapestre érkezett (kattintson a fotóra de Niro többi képéért!)

A megnyitón a magyar celebeken kívül ott volt Robert de Niro is, akiért annyira nem hisztériázott a magyar közönség. A Nobu étteremláncot a színész és Nobuyuki Matsuhisa - alias Nobu - szusiséf és étteremtulajdonos alapította 1993-ban. A világszerte 22 éttermet tulajdonló szusiséf specialitása, hogy a tradicionális japán ételeket dél-amerikai alapanyagokkal bolondítja meg.