Matolcsytól Fellegihez került az ITDH és a Magyar Turizmus Rt. pénze

Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek az ITD Hungary és a Magyar Turizmus Zrt. finanszírozását is biztosító célelőirányzatok. A nemzetgazdasági tárca még pénteken átutalja az elmaradt költségvetési támogatásokat a két társaságnak - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből. "Feladatokért, forrásokért megy a küzdelem a kormányon belül a két tárca között" - mondta korábban az [origo]-nak egy vezető beosztású kormányzati tisztviselő.
Vágólapra másolva!

A kormány döntésének, valamint a minisztériumok közötti munkamegosztásnak megfelelően 2011. október 11-ig kell rendezni az ITD Hungary és a Magyar Turizmus Zrt. finanszírozását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Magyar Közlönyben 2010. október 6-án megjelent 1208/2010. számú kormányhatározat rendezi az eddig két minisztérium felügyelete alatt álló ITDH és MT Zrt. helyzetét. A friss kormányhatározat szerint 2010. október 11-ig kell átvezetni a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz az ITDH és az MT Zrt. finanszírozását is biztosító célelőirányzatokat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azért, hogy a célelőirányzatok átadása után a pénzügyi viszonyok rendezettek legyenek, a teljesítéssel igazolt, még fennmaradó költségvetési támogatásokat pénteken átutalja - derül ki a tárca közleményéből.

Rivalizálás a tárcák között a források fölötti befolyásért

Fontos csatát nyert meg ezzel a döntéssel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Mint arról korábban beszámoltunk, kemény küzdelem folyik a kormányban Matolcsy György gazdasági miniszter és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter között. A küzdelem tétje a gazdasági kérdések és források fölötti befolyás. Az [origo]-nak egy névtelenséget kérő vezető kormányzati tisztviselő úgy nyilatkozott, hogy mivel két miniszter is foglalkozik a gazdasági ügyekkel, egyelőre nem tisztázott, hogy kihez mely területek tartoznak, ebből pedig kialakulhatnak ütközési pontok. Matolcsy tárcájának feladata elméletileg a gazdaság felpörgetése és a munkahelyteremtés lenne, míg Fellegihez az állami vagyonnal való gazdálkodás tartozik. "Feladatokért, forrásokért megy a küzdelem a kormányon belül a két tárca között" - mondta az [origo]-nak egy másik vezető beosztású kormányzati tisztviselő.