Orbán: Az adócsökkentéssel Bulgária példáját követjük

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint Magyarország a bolgár példát követi az adórendszerben életbe léptetett és tervezett változtatásokkal.
Vágólapra másolva!

A magyar politikának a magyar piac felé kell fordulnia, hogy képes legyen törleszteni a hiteleket, ezért vezetjük be az egykulcsos adót, követve Bulgária példáját - mondta a Focus bolgár hírügynökség szerint Orbán Viktor magyar kormányfő, miután találkozott Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel.

Orbán közölte: "csökkentettük a gazdasági szereplők adóját a felére, célozva ezzel azt, hogy a magyar gazdaság stabilizálódjon, ne szoruljon külső hitelezésre" Orbán közölte, Magyarország a saját lábára kíván állni, és elvárja a gazdaságától, hogy az a saját lehetőségei szerint működjön. "Amikor a szocialisták Magyarországon tönkretették a gazdaságot, az állam olyan szintre jutott, hogy nem volt képes fizetni kötelezettségeit", különösen a gazdasági világválság beköszöntével - fogalmazott a kormányfő.

"Akkor a pénzügyi intézmények segítséget ajánlottak Magyarországnak, amit mi köszönünk a Nemzetközi Valutaalapnak, mert megmentette a magyar gazdaságot" - mondta a magyar miniszterelnök és hozzátette: a szocialisták által felvett hitelt az elkövetkező 3-4 évben vissza kell fizetni. "Mi azt szeretnénk, hogy Magyarország ne kerülhessen ilyen helyzetbe ismét" - jelentette ki.