Vágólapra másolva!
Világszerte négyezer embert küld el a francia Alstom vállalatcsoport, melynek egyik üzletága a budapesti metróba szánt kocsikat is gyártja. Hogy Magyarországon hány embert kell kirúgni, egyelőre nem tudni.
Vágólapra másolva!

Az Alstom csoport energetikai üzletágának magyarországi egységeinél is lesznek elbocsátások - közölte az [origo] kérdésére Fórika Ibolya, a vállalat kommunikációs igazgatója. Azt még nem tudta megmondani, hogy hány munkavállalónak mondanak fel.

A Reuters hírügynökség kedden azt jelentette, hogy a francia Alstom összesen 4000 munkavállaló elküldésére készül a következő másfél évben, mivel a gazdasági válság nyomán szűkült a cégcsoport termékeinek és szolgáltatásainak piaca.

Az Alstom közleménye szerint Európában és Észak-Amerikában várható nagyobb leépítés - azon belül is elsősorban Svájcban és Németországban, - de Franciaország, Magyarország, Nagy-Britannia és Norvégia is érintett lesz.

Az Astom Magyarországon összesen 430 embert foglalkoztat budapesti gyárában. A létszámcsökkentés azonban csak a 320 fős energetikai üzletágra lesz hatással, a közlekedésit - amely egyebek mellett a budapesti metrókocsikat is szállítja - a tervezett intézkedés nem érinti.