Tíz százalék kedvezmény a villanyszámlát pontosan fizetőknek

Vágólapra másolva!
Több százezer fogyasztót érinthet az E.on akciója, amely szerint, ha valaki év elejétől késedelem nélkül fizette áramszámláját, és regisztrál, úgy 12 hónapon keresztül 10 százalék árkedvezményt kap.
Vágólapra másolva!

Egy éven keresztül 10 százalék árkedvezményt kaphatnak az E.ON lakossági áramfogyasztói, ha 2010 január elseje óta folyamatosan, pontosan fizették az áramszámlájukat - jelentette be Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Az akció október 1-től november 30-ig tart, és a kedvezmény az online regisztrációt követő 12 hónapra szól. Ezzel egy átlagos fogyasztású háztartás egy év alatt 4-5 ezer forintot takaríthat meg. Az E.ON a árkedvezményt az energiadíjból adja, így a végfelhasználói árban ez 5-6 százalék csökkenést jelent.

Az E.ON Energiaszolgáltató számításai szerint a cég 2,5 millió lakossági ügyfélköréből több százezer fogyasztót érinthet a kedvezmény, amellyel tovább csökkenhet az E.ON egyébként országosan is legalacsonyabb tarifája. A kedvezmény igénybevételével egy kilowattóra áram a legalacsonyabb fogyasztású tömbben 43,9 forintról 41,42 forintra, illetve kicsit nagyobb fogyasztást jelentő csoportban 46,96 forintról 44,17 forintra mérséklődik. A másik három áramszolgáltató közül a Démásznál 44, illetve 46 forint fölött, az Émásznál 45 és 46 forint fölött, míg az Elműnél 45 és 47 forint fölött van a kilowattóránkénti végfelhasználói ár ezekben a fogyasztási csoportokban.

Pál Norbert megjegyezte, hogy minden hírverés nélkül már 1500 fogyasztó jelentkezett a bónuszért. A feltételeknek megfelel az is, aki a számla dátumát követő 8 napon belül fizetett. Jelentkezni online regisztrációval lehet. Az internetes ügyintézés azért szükséges, mert különben a költségek meghaladnák a kedvezmény mértékét. Pál Norbert szavai szerint "vannak olyan leleményesek" az ügyfeleik, hogy megoldják az internetes hozzáférést". Az igazgató elmondta azt is, hogy a kedvezmény az adott fogyasztó esetében az E.ON teljes árrését jelenti.