Bicikligyár épül Esztergomban

Vágólapra másolva!
A Neuzer Kft. 6500 négyzetméteres hasznos alapterületű csarnokot épít fel az Esztergomi Ipari parkban, ahol egy műszakban 800 kerékpárt tudnak előállítani.
Vágólapra másolva!

A létesítmény egyik részében 2000 négyzetméteres magasraktárat alakítanak ki a legmodernebb készletnyilvántartási rendszerrel. Az épület 530 millió forintos költségéhez a vállalat 100 millió forintos pályázati támogatást kapott - tette hozzá Neuzer András.

Az ügyvezető elmondta 2009-ben 10 százalékkal nőtt a társaság termelése, 100 000-nél több biciklit értékesítettek, főként Nyugat-európai országokba. Az új üzemben a korábbi kettő helyett négy gyártósort tudnak elhelyezni, így rugalmasabban reagálhatnak a megrendelői igényekre. A Neuzer cégcsoport Magyarországon közel 160 főt foglalkoztat, forgalma 2009-ben meghaladta a 3 milliárd forintot.

A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik, valamint egy összeszerelést végző leányvállalat, amely tisztán szlovák tulajdonú, azonban minden alkatrészt a Neuzer Kft-től vásárolnak. A romániai vállalat évente 8-10 000 kerékpárt értékesít, a szlovákiai társaság 15 000 darabot.

A Neuzer Kft. ezen felül Csepelen tart fent egy nagykereskedelmi raktárat, illetve a dorogi hanglemezgyár területén raktározási tevékenységet folytat és egy munkásszállót üzemeltet a környék nagyvállalatainak.

Neuzer András elmondta, a cég minden modelljét Magyarországon fejlesztik és minden évben frissítik a kínálatot.

Az ügyvezető kiemelte, vállalatirányítási gyakorlatában különös figyelmet fordít az önállóság megőrzésére. Nem kötnek szerződést 20 000-nél nagyobb darabszámot rendelő ügyfelekkel, mert a több kis vevő hosszú távon stabilabb üzletmenetet eredményez.