Megfordult az autópiac, újra nőtt a hazai értékesítés

Vágólapra másolva!
Megfordult a korábbi csökkenési trend, júliusban 4359 személyautót és 855 kishaszon járművet helyeztek forgalomba, ami 19, illetve 49 százalékos növekedést jelent 2009 azonos időszakához viszonyítva - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).
Vágólapra másolva!

A Datahouse júliusban közzétett adatai szerint 2010 első félévében 25 330 új személygépkocsit és kishaszon járművet értékesítettek, ami 45 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál. A pozitív júliusi adat ellenére a volumen továbbra is igen alacsony szinten maradt - figyelmeztet az MGE a közleményben.

2010 első hét hónapjának forgalomba helyezési adatai alapján személyautóból 25 897-et, kishaszon járműből 4653-at helyeztek forgalomba, ami 40, illetve 35 százalékkal kevesebb 2009 azonos időszakához képest - derül ki a Datahouse forrásából.

A kereslet továbbra is gyenge, erősödése az emberek létbiztonságának növekedésétől, gazdasági helyzetük konszolidációjától - ezzel hitelfelvételi és vásárlási kedvük visszatérésétől - és a gépjármű finanszírozás újraindulásától függ - áll a közleményben. A személyautók piacán továbbra is a céges, illetve flotta eladások dominálnak.