Csökkent a BUX, drágult a Richter

Vágólapra másolva!
Szerény mínuszban zárt a BUX kedden. A vezető papírok közül egyedül a Richter erősödött a jó gyorsjelentésének köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23 114 ponton végzett kedden, ami 0,2 százalékos veszteséget jelent a hétfői - 4 százalékos emelkedéssel elért - végeredményhez képest.

A Mol árfolyama 1,1 százalékkal 20 495 forintra csökkent, az OTP részvények jegyzése 0,5 százalékkal 5520 forintra süllyedt, a Magyar Telekom pedig 1,2 százalékkal 680 forintra gyengült. Ezzel szemben a Richter 1,7 százalékkal kereken 46 ezer forintra drágult.

Szűcs Lajos, a Quaestor üzletkötője elmondta, kedden szűk sávban mozgott a BUX, a forgalmat az OTP-papíroknak a nyári időszakban megszokottnál kissé magasabb, több mint 14 milliárd forintos forgalma növelte. A délután az Egyesült Államokból érkező ipari megrendelések adata rosszabb lett a vártnál, így zárás előtt csökkent az index, ezért végül csekély mínuszban zárt. A Richter a kedden közölt, a vártnál jobb eredménynek köszönhetően tudott jelentősen erősödni - tette hozzá a bróker. Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője is azt emelte ki, hogy a nap végére elfogyott a reggeli optimizmus. Hozzáfűzte: eladó továbbra sincs sok a piacon.