Százmilliós támogatás munkahelymegőrzésre Győrben

Vágólapra másolva!
Megduplázta a győri mikro- és kisvállalkozások támogatására szánt keretet a helyi közgyűlés, így 100 millió forintra pályázhatnak a munkahelyek megőrzése érdekében az idén az érintettek - közölte Simon Róbert (Fidesz) alpolgármester.
Vágólapra másolva!

A vissza nem térítendő támogatás révén egy éven át csaknem 300 munkahely megőrzésére nyílik lehetőség - ismertette a politikus a közgyűlés csütörtök esti döntését. A keretösszegre olyan győri székhelyű, illetve legalább egy éve ottani telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak, amelyek a városban fizetnek iparűzési adót. Emellett a támogatási összeg elnyerésének az is feltétele, hogy a nyertes társaságok egy éven belül ne csökkentsék a létszámukat.

A mikrovállalkozásoknál legfeljebb két, a kisvállalkozásoknál négy munkahely megőrzése támogatható a kiírás szerint. Egy-egy munkahely megtartását a minimálbér éves összegének 40 százalékával segíti az önkormányzat.

A pályázatok benyújtása után a döntést a közgyűlés hozza meg, a legkésőbb a június 24-én tartandó ülésén.

Sragner László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke elmondta, hogy a városvezetés vállalkozókkal szembeni felelős magatartásának bizonyítéka a kezdeményezés. Mihalicz Antal, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke pedig annak a reményének adott hangot: a gazdasági helyzet jövőre már lehetővé teszi, hogy pályázatot írjanak ki a munkahelyek bővítésére is, ne csak azok megőrzésére.