A Tesco harminc új üzletet nyitna Magyarországon

Vágólapra másolva!
Az elmúlt üzleti évben 10 százalékkal növelte eredményét a világszerte 4300, Magyarországon több mint 100 áruházat működtető Tesco. A cég az idén folytatja a terjeszkedést, Magyaországon harminc új üzlet létesítését tervezi.
Vágólapra másolva!

A februárban zárult üzleti évében - egyszeri tételek nélkül - 3,4 milliárd fontos aózott eredményt ért el a brit Tesco áruházlánc, ami 10 százalékos bővülésnek felel meg éves összevetésben.

Az árbevétel a 2009/2010-es üzleti évben közel 57 milliárd fontra rúgott, ez pedig 7,l százalékos növekedést jelent. A kedden publikált gyorsjelentés adatai megfelelnek az elemzői várakozásoknak.

A Tesco a gyorsjelentéshez fűzött kommentárjában közölte: a cég szerint világszerte erősödik a fogyasztói bizalom, ezért az új üzleti évben összesen 8,5 millió négyzetméteren nyit áruházakat, ami bő 3 millió négyzetméterrel több a tavalyinál.

A Magyarországon jelenleg 103 áruházat működtető és 22 ezer embernek munkát adó Tesco idén 30 új áruházat megnyitását tervezi és ezzel párhuzamosan 1700 fővel növelné az alkalmazottak számát.