K&H: A kkv-k bíznak az új kormányban

Vágólapra másolva!
A kkv-k körében közvetlenül az országgyűlési választások előtt végzett kutatás során kiderült, nagy bizalommal várják az új kormány gazdaságpolitikáját, és leginkább a közterhek csökkentésében látják versenyképességük növekedésének lehetőségét.
Vágólapra másolva!

A következő negyedévben döntő jelentőségű lesz a hazai vállalkozások számára, hogy a leendő új kabinet hogyan lát munkához. Az új kormánnyal szembeni várakozásokról a kkv-k körében kutatást végzett a K&H, amelyben 700 vállalkozás vezetőjét kérdezték meg arról, az elkövetkező egy évben mit várnak a kormányzati gazdaságpolitikától.

"A megkérdezett vállalkozások vezetői egyértelműen úgy látják, hogy az állami újraelosztás mértéke az ágazat és vállalkozásuk jövőjét meghatározó egyik legkomolyabb tényező. Az ezzel kapcsolatos várakozások nagyon pozitívak, a megkérdezett vállalkozások - csakúgy mint 4 évvel ezelőtt, a választásokat megelőzően - a közterhek csökkenését és a gazdaságpolitika vállalkozásbarátabbá válását vetítik előre" - elemezte a kutatás eredményeit Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Ezzel összecseng, hogy a vállalkozások versenyképességének növelését segítő tényezőként leggyakrabban az adózási helyzet javulását, valamint a vállalkozóbarát törvényeket jelölték meg a kkv döntéshozók.

A saját vállalkozásra vonatkozóan a megkérdezett vállalatvezetők többsége (52 százalék) stagnáló versenypozíciót vár az elkövetkező egy évre, miközben folyamatosan nő azon vállalkozások aránya, akik javulásra számítanak (30 százalék), és mindössze 16 százalékuk véli úgy, hogy romlani fog cége versenypozíciója.