Enyhe mínuszba tornászta fel magát a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 71,02 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 24 245,55 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 28,4 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője elmondta: közepesen erős forgalom mellett veszített értékéből a BUX szerdán. A vezető részvények közül elsősorban a Magyar Telekom teljesített jól, míg a legnagyobb mértékben az OTP esett.

A piacról nem tűntek még el a vevők, azonban az eladók kivárnak, mivel arra számítanak, hogy újra emelkedhetnek a részvényárfolyamok. A szakértő szerint nagy intézményi eladók megjelenésének hatására kezdődhet csak meg egy nagyobb csökkenés a magyar tőzsdén. Aláhúzta: a szerda délután közzétett amerikai makroadatok rosszabbak lettek a vártnál, azonban érdemben ezek sem tudták befolyásolni a kereskedést.

A Mol árfolyama 95 forinttal, 0,47 százalékkal 20 100 forintra csökkent, 4,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 64 forinttal, 0,92 százalékkal 6871 forintra esett, forgalmuk 17,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 9 forinttal, 1,13 százalékkal 802 forintra erősödött, forgalma 2,3 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama nem változott 42 500 forintot ért, a részvények forgalma 3,9 milliárd forintot ért el.