Megdobhatja a hiányt Obama munkahelyteremtése - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Akár 1,6 milliárddal is nagyobb lehet az amerikai hiány. Kína miatt aggódhat Dél-Korea. A bankok új szabályozása mellett tüntettek Davosban. Görögország nem úszhatja meg mentőcsomag nélkül - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

A további adócsökkenések és Obama tervezett kiadásai a munkahelyteremtés érdekében, akár 1,6 milliárd dollárral növelhetik az amerikai hiányt - írja a New York Times.

Hatalmasat zuhant a dél-koreai export januárban - a legnagyobb mértékben az elmúlt évben. Mivel Kína - ahova Dél-Korea exportjának közel háromnegyede megy - visszafogná importját, komoly bajba kerülhet a dél-koreai gazdaság.

Hétvégén már a Davos utcáin tüntetők is azt követelték, hogy a bankok oldják meg, hogy a pénzügyi rendszer átláthatóbb legyen. A válság előtt a davosi világgazdasági fórum sztárjai voltak a nemzetközi bankárok, az idén azonban csak a tékozló fiú szerepét játszhatták. Konkrét megállapodás nem született a svájci kisvárosban, de az a bankvilág számára is egyértelművé vált, hogy nem úszhatják meg az új szabályokat.

Ismét terítéken a görög államadósság. Lassan kénytelen lesz az Európai Unió beletörődni, hogy Görögország mentőcsomagra szorul - írja a Marketwatch.