Amerika segített pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
Fél százalékkal erősödött a BUX hétfőn. A rendkívül alacsony forgalomban elért emelkedés a vártnál jobb amerikai makroadatokkal magyarázható.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,45 százalékos emelkedéssel, 21 929,66 ponton zárta a hét első kereskedési napját.

A vezető papírok felemásan szerepeltek: a Mol árfolyama 1,2 százalékkal 18 470 forintra erősödött, a Magyar Telekom 0,8 százalékkal 714 forintra drágult, míg az OTP 0,05 százalékkal 5845 forintra csökkent, gyakorlatilag stagnált, a Richter pedig 0,6 százalékkal 41 200 forintig süllyedt.

A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt hétfőn, ez jóval elmarad a 23 milliárd forintos idei átlagos napi forgalomtól. Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője elmondta: a rendkívül alacsony forgalomban elért emelkedés a vártnál jobb amerikai makroadatoknak köszönhető. A régiós piacok a magyarhoz hasonlóan zártak hétfőn - tette hozzá. Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank brókere szerint a hétfői emelkedést várhatóan nem követi újabb, mivel rövid távon kifulladhat az optimizmus.