Olcsóbb szolgáltatást ígér Ferihegyen a Főtaxi

főtaxi
Vágólapra másolva!
Elődjénél olcsóbb, 1 700-5 700 forint közötti tarifákat ígér a reptéri taxiszolgáltatást december 7-től nyújtó Főtaxi.  E mellett azt is garantálja, hogy az utasoknak a megrendeléstől számítva legfeljebb 5 percet kell várakozniuk az autókra.
Vágólapra másolva!

A Budapest Airport taxiszolgáltatását december 7-től ellátó Főtaxi 1700 és 5700 közötti tarifákat ígér, amelynek jogi képviselője, Schümeky Zsombor presztízs megbízásnak nevezte a szolgáltatási jog elnyerését csütörtökön a reptéren tartott sajtótájékoztatón.

A december 7-ig szolgáltató Zóna Taxi jelenlegi reptéri tarifái 3600 és 5800 forint között mozognak, Ferihegy 1 és Ferihegy 2 között 1700 forintért szállítják az utasokat.

A Budapest Airport (BA) előírásának megfelelően a Főtaxi egyebek között azt is vállalta, hogy az utasok a megrendeléstől számítva legfeljebb 5 percet várakozhatnak az autókra. A sofőröknek, akik a reptéri szolgáltatást nyújtják vizsgázniuk kell és legalább 1 éves gyakorlattal kell rendelkezniük.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, hogy csúcsidőben naponta 30-40 ezer ember is megfordul Ferihegyen.

A Főtaxi számos technikai fejlesztést hajtott végre a szolgáltatás magas színvonalának biztosításához, de konkrét számot a fejlesztés értékéről nem említett a jogi képviselő.

Mivel a Budapest Airport és a ma még Ferihegyen szolgáltató Zóna Taxi közötti jogvita még nem ért véget, erről Hardy Mihály nem kívánt nyilatkozni. annyit mondott csak: a vitát a bíróságon kell eldönteni nem az utcán.

A BA október 7-én közölte, hogy felmondta az eddigi megállapodást a Zóna Taxival és új tendert ír ki a repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatásra. A Zóna Taxi ezt követően a rendőrségen megtámadta a BA tenderét.