Ajánlatot tesz a MOL a közkézhányadon lévő INA törzsrészvények megvásárlására

Vágólapra másolva!
A Mol Nyrt. ajánlatot tesz a közkézen lévő INA törzsrészvények megvásárlására 2800 horvát kuna részvényenkénti áron - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A MOL Nyrt. csütörtökön bejelentette, hogy ajánlatot fog tenni a vele nem összehangoltan eljáró INA részvényeseknek maximum 800 910 darab tehermentes, teljes mértékben befizetett egyenként 900,00 horvát kuna névértékű INA törzsrészvény (INA-R-A) megvásárlására 2 800 horvát kuna részvényenkénti áron. Az ajánlat nem a horvát vállalatfelvásárlásokat szabályozó törvény által meghatározott nyilvános vételi ajánlat, és nem esik az adott törvény hatálya alá.

A 2008-ban lefolytatott sikeres vételi ajánlattétellel a MOL, a Horvát Köztársaság kormányával összehangoltan eljárva, már egyszer lehetőséget adott az INA részvényeseinek, hogy részvényeiket a MOL részére eladják. Mivel akkor egyes részvényesek nem tudták eladni, illetve nem adták el a részvényeiket, a MOL egy újabb értékesítési lehetőséget nyújt a mostani részvényeseknek, akiknek döntő többsége jelenlegi vagy volt INA munkavállaló, illetve a nyilvános kibocsátásban részvényt jegyző magánszemély.

A MOL a következő 2 hétben értesíti az INA részvényeseit az ajánlat elfogadásának szabályairól. Az értesítés tartalmazni fogja a részletes útmutatót az ajánlat elfogadásának folyamatáról a részvényesek számára, beleértve az ajánlat érvényességének határidejét, a részvény adásvételi szerződés megkötésének folyamatát, valamint az elszámolási folyamatot (beleértve a részvények átruházását és a vételár átutalását).

Megjegyzés az ajánlat típusát illetően: A 2008-as sikeres önkéntes nyilvános vételi ajánlattétel eredményeképpen a MOL a vele összehangoltan eljáró Horvát Köztársaság kormányával közösen az INA részvényeinek 91,99090%-át tulajdonolja, ami a horvát felvásárlási törvényben meghatározott küszöbértéket meghaladja, így az irányadó horvát jogszabályok szerint a MOL jogosult a vállalatfelvásárlásokra vonatkozó törvényben meghatározott nyilvános vételi ajánlattételi eljárás lefolytatása nélkül is további INA részvényeket szerezni, azokra ajánlatot tenni.