Tőkeemelésből fizeti ki a Sziget vételárát az Econet.hu

Vágólapra másolva!
Milliárdos tőkeemelésből teremt fedezetet a Sziget fesztiválszervező cég felvásárlására az Econet.hu.  
Vágólapra másolva!

Az Econet.hu igazgatósága hétfőn 1,2-2,2 milliárd forint összegű zártkörű tőkebevonásról döntött. A zártkörű kibocsátás készpénzes alaptőke-emeléssel valósul meg, 2010. november 26-i hatállyal - közölte a tőzsdén jegyzett Econet.hu hétfőn.

A tranzakcióra azért van szükség, hogy a cég a jelenlegi 26-ról 51 százalékra növelje a fesztiválszervezéssel foglalkozó Sziget-csoportban meglévő részesedését. Az ügylet eredményeként a Sziget Kft., illetve a Volt Fesztivál, Balaton Sound eredményei az Econet.hu eredményeit javítják majd. A tervek szerint 2011-ben mintegy 5 milliárdos árbevételt és 590-670 millió forint nagyságrendű EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) termelő Sziget Kft.-vel az Econet.hu-csoport árbevétele duplázódik, eredményessége pedig jelentősen javul majd.

Balázs Csaba az Econet.hu elnök-vezérigazgatója kiemelte: meghatározó pillanathoz értünk, a Sziget Kft. bizonyította, hogy a rendezvények extrém gazdasági körülmények közepette is megállják a helyüket a felhalmozott tudásnak köszönhetően, míg a piacon többen is elvéreztek. Számos területen látunk fejlődési potenciált a szorosabb együttműködésben. "A Sziget fejlődése töretlen volt az elmúlt években, az együttműködéssel a szélesebb médiabázisra és lehetséges fejlesztésekre építve e magyar sikertörténet tovább folytatódhat" - tette hozzá Gerendai Károly, a Sziget első embere.