Félmilliárdos program kisvállalkozásoknak

Vágólapra másolva!
Az országban elsőként kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatására nyert 500 millió forintos programot a Hajdú-Bihar megyei Vállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezette regionális konzorcium. A támogatási szerződést kedden írták alá Debrecenben.
Vágólapra másolva!

A Regionális Operatív Program (ROP) keretében elnyert összeg elsődleges célja, hogy a régió három megyéjében - Hajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokon és Szabolcs-Szatmár-Beregben - csökkentse a legnagyobb foglalkoztatást biztosító szektor versenyhátrányos helyzetét - mondta az aláírás kapcsán Fodor András, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója. Mazsu Gergely konzorciumi vezető hozzátette: a következő két évben 500 kkv kaphat maximum 2 millió forintos támogatást a keretből különféle szolgáltatásokra, például üzleti terv készítésre, arculattervezésre, vagy közbeszerzési folyamatokra.

Tájékoztatása szerint előbb egy akkreditációs folyamat kezdődik, s amint nyilvántartásba vették a szolgáltató cégeket, a kkv-k erről a tanácsadói listáról igényelhetik a szolgáltatást 50 százalékos támogatással. Reményeik szerint a tanácsadói lista novemberben elkészül, s az első pályázók még az idén jelentkezhetnek a tanácsadói programra. Tájékoztatása szerint hamarosan képzési programot is hirdetnek; a 240 millió forintos keretből mintegy ezer, kkv-knál alkalmazásban lévő munkatárs oktatására nyílik majd lehetőség az Észak-alföldi régióban.