Pelczné elszámoltatná a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket

Vágólapra másolva!
A magán-nyugdíjpénztári befizetéseket figyelembe kell venni a költségvetési hiány megállapításánál, nem szabad diszkriminálni a választás szabadságával élő országokat - hangoztatta az Európai Parlament (EP) szerdai strasbourgi ülésén Pelczné Gáll Ildikó néppárti EP-képviselő.
Vágólapra másolva!

Felszólalásában üdvözölte, hogy az októberi EU-csúcson elismerték a rendszerszintű nyugdíjreformok fontosságát. Felhívta azonban a figyelmet arra: ha az Európai Unió nem akarja a választás szabadságával élő országokat diszkriminálni, akkor a költségvetési hiány megállapításánál figyelembe kell vennie a magánnyugdíjpénztárakba eszközölt befizetéseket.

A fideszes EP-képviselő emlékeztetett arra, hogy Magyarország is azon kilenc tagállam közé tartozik, amelyek a nyugdíjreformok költségeinek figyelembe vételére szólították fel az uniót az állami deficitek kalkulálásakor. A magyar kormány a három pillér helyett már a kétpilléres rendszerre tér át - tette hozzá. Pelczné Gáll Ildikó szerint a rendszersemlegesség elve megkívánja, hogy a nyugdíjreformok költségei teljes mértékben elszámolhatóak legyenek.