Londoni elemzők 1,1-1,8 százalékos magyar növekedési adatot várnak

Vágólapra másolva!
Széles sávban, 1,1-1,8 százalék között várják a londoni elemzők a magyar gazdaság harmadik negyedévi növekedését, azt megelőzően, hogy erről pénteken teszi közzé becslését a KSH.
Vágólapra másolva!

Gyorsuló növekedést jósoltak a magyar gazdaság harmadik negyedévi teljesítményéről szóló, pénteken esedékes előzetes becslés előtt londoni felzárkózó piaci elemzők, akik azonban a hosszabb távú növekedési kilátásokat illetően kevésbé derűlátók. Az elmúlt negyedévre vonatkozó citybeli prognózisok széles sávban, 1,1-1,8 százalék között szóródnak, de az MTI felmérésébe bevont nagy londoni befektetési és elemző házak mindegyike gyorsuló növekedést valószínűsített.

A TD Securities nevű vezető globális befektetési tanácsadó cég szakértői közölték, hogy "nagyon enyhe" gyorsulást várnak a második negyedévi, éves összevetésben számolt 1 százalékos GDP-növekedéshez képest; előrejelzésükben 1,1 százalékos éves ütem szerepel a szeptemberrel zárult harmadik három hónapra.

A Goldman Sachs (GS) globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési és elemző részlegének szakértői azt jósolták, hogy az éves összevetésű gazdasági növekedés valószínűleg 1,2 százalékra gyorsult a harmadik negyedévben.

Jóval derűlátóbb növekedési előrejelzést adtak az elmúlt negyedévre a Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni elemzői. A cég 1,5 százalékos éves összevetésű GDP-pluszt jósol, kiemelve, hogy továbbra is az erőteljes exportteljesítmény hajtja a magyar növekedést.

Ugyanerre számítanak a BNP Paribas elemzői is, akik 1,8 százalékos éves növekedést jósoltak a harmadik negyedévre.