Létszámban is bővít a Siemens

Vágólapra másolva!
A közel jövőben a Siemens legalább száz munkatárs felvételét tervezi, miközben nagyobb szerepet kívánnak szánni a hazai beszállítóknak is - jelentette be a Dale A. Martin a társaság nyáron kinevezett elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A társaság 2009/2010-es üzleti számait ismertető tájékoztatóján Dale A. Martin elmondta, hogy nagyjából 90 milliárd forintos árbevétel mellett 4 milliárd forint adózott eredményt ért el a hazai Siemens-csoport, előbbi meghaladja, utóbbi viszont alulmúlja a megelőző üzleti év számait. Az elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy a magyar Siemens jelenlegi 1857 fős foglalkoztatotti gárdáját kétezer fölé szeretné növelni, s már a közel jövőben legalább száz munkatárs felvételét tervezi a világcég. A Siemens ipari és energia szektorába projekt- és fejlesztőmérnököket csakúgy keresnek, mint szakmunkásokat, üzembe helyező technikusokat.

Dale A. Martin másik célkitűzése, hogy a Siemens növelje a magyar beszállítók arányát termékeiben. A cég legtöbb projektjében már most is meghaladja ez az arány az 50 százalékot, de a vezérigazgató szerint a 70 százalék elérése sem illuzórikus célkitűzés. "Arra számítunk, hogy az előttünk álló üzleti évben elindulhatnak azok a nagy állami fejlesztési projektek, amelyekben a Siemens, technológiai tapasztalata és szakértelme folytán, hagyományosan fontos szereplő" - mondta el a vezérigazgató.