Információs pont segíti a magyar cégeket a Vajdaságban

Vágólapra másolva!
A magyar cégek szerbiai piacra lépését segíti az Újvidéken átadott információs pont, melyet az ITD Hungary hozott létre.
Vágólapra másolva!

Keddtől hat számítógépes munkaállomással, tárgyalóval és teljes irodai infrastruktúrával várja a magyar cégeket a Vajdaság szívében az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség új információs pontja. Az iroda működési területe egész Szerbiára kiterjed - áll az ITDH közleményében.

Az információs pontok - Újvidéket megelőzően Bukarestben és Podgoricában létesült ilyen iroda - inkubátorházként segítik a frissen piacra lépő magyar cégek külpiaci tevékenységét, így elsősorban az áru- és szolgáltatásexportot, valamint a tőkekihelyezést. A szolgáltatás keretében a magyar vállalatok nem csak az irodák fizikai infrastruktúráját vehetik igénybe, hanem a helyi szakértők cégre szabott tanácsait is. További segítséget jelent, hogy vállalkozásuk székhelyét az információs irodák címére is bejegyezhetik. Tájékoztatást kaphatnak a külföldi vállalatalapításhoz szükséges rendelkezésekről, valamint az adott célország importszabályozásáról és piaci sajátosságairól. Az üzleti partnerkeresés és tárgyalásszervezés ágazat-specifikus adatbázisok segítségével történik.

Igény esetén az irodák vállalják a privatizációs tenderek figyelését, illetve a megadott szempontok szerinti felvásárlásra (vagy részesedés szerzésre) javasolt cégek kiválasztását is. Az újvidéki információs pont képviseli a Szerbiában érdekelt magyar vállalatokat a régióban megrendezett kiállításokon, és marketing akciókat is szervez a cégek termékeinek és szolgáltatásainak bemutatása érdekében. A magyar vállalatok az irodai helyiségeket alkalmi jelleggel, termékbemutatókhoz vagy tárgyalásokhoz is igénybe vehetik. Már most olyan nagy érdeklődés mutatkozik az információs pont szolgáltatásai iránt, hogy az ITD Hungary a munkaállomások számát rövidesen tízre emeli - olvasható a közleményben.