Harmadával növeli a forgalmát a BorsodChem

Vágólapra másolva!
Harminc százalékkal nagyobb bevételre számít idén a BorsodChem, pénzügyi kötelezettségek nélküli eredménye (EBITDA) pedig kétszeresére nő.  
Vágólapra másolva!

Jelentős forgalomnövekedés mellett idén a BorsodChem Zrt. (BC Zrt.) megduplázza EBITDA eredményét a tavalyi értékhez képest - mondta az észak-borsodi kazincbarcikai székhelyű vegyipari óriásvállalat vezérigazgatója. Wolfgang Büchele a cég idei pénzügyi eredményeiről kifejtette: várakozásaik szerint a BorsodChem ez évi árbevétele mintegy 30 százalékkal növekszik majd. Ennél azonban sokkal fontosabbnak tartja azt a nyereségességet, amelyet számukra az EBITDA (a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség) alakulása mutat ki. Idén ugyanis a BorsodChem megduplázza azt a tavalyi értékhez képest, 2011-ben pedig további jelentős EBITDA-emelkedésre számítanak - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a piacok megerősödése az idei év egészében folytatódott, ennek eredményeként nagyon egészséges kereslet alakult ki a BorsodChem termékei iránt, különösen Európában, de a Közel-Keleten is. "Decemberre várjuk azonban a szokás szerinti szezonális lassulást" - mondta a vezérigazgató.