Kozmetikai céget vesz az Unilever

Vágólapra másolva!
Megvásárolhatja a Sara Lee kozmetikai üzletágát az Unilever, miután az Európai Bizottság rábólintott az 1,2 milliárd eurós ügyletre.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság versenyhatósága hozzájárult, hogy az Unilever a korábbi terveknek megfelelően felvásárolja a Sara Lee kozmetikai és európai háztartásvegyipari üzletágát - olvasható az Unilever közleményében. Az 1,2 milliárd eurós ügylet többek között olyan kozmetikai márkák megvásárlását érinti, mint a Radox, a Duschdas vagy a Neutral, amelyek helyi és regionális szinten egyaránt erősítik az Unilever vezető pozícióját a kozmetikumok és dezodorok kategóriájában. A Sara Lee kozmetikai üzletágához tartozó márkák, mint például a Gabi, jól kiegészítik az Unilever népszerű tisztálkodási, szájápolási és tisztítószer termékeit.

Az akvizíciónak köszönhetően az Unilever márkaportfoliója teljesebbé és differenciáltabbá válik, így a személyi higiénia kategóriában a fogyasztók minden igényét kielégíti majd. A már említett márkák mellett a megegyezés olyan kategóriájukban vezető termékek felvásárlását is magában foglalja, mint a Magyarországon jelenleg nem forgalmazott Biotex tisztítószerek és mosószerek, a Zwitsal és a Fissan babaápoló szerek vagy a Prodent és a Zendium fogápolási termékek. Az Európai Bizottság ugyanakkor azzal a feltétellel hagyta jóvá az akvizíciót, hogy az Unilever idővel értékesíti a Magyarországon is jól ismert Sanex márkát - áll a közleményben.