Harmadával esett az Állami Nyomda profitja

Vágólapra másolva!
Az Állami Nyomdánál a konszolidált árbevétel 29,9 százalékos éves növekedése mellett ugyanilyen arányban, 29,9 százalékkal 493 millió forintra csökkent a nettó nyereség 2010 első kilenc hónapjában - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Az árbevétel 12,61 milliárd forint volt, amiből az export 2,1 milliárd forintot tett ki, 30,6 százalékkal többet az előző év hasonló időszakánál. A készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 14 százalékkal 1,2 milliárd forintra mérséklődött. A profit csökkenését a készletek logisztikai változásával magyarázza a társaság. Emiatt a biztonsági és a kártyatermékek jövedelmezősége átmenetileg a vállalati átlag alatt van - olvasható a jelentésben.

Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója a jelentésben kiemelte, hogy az elmúlt időszak 10 milliárd forintot meghaladó okmánybiztonsági-, informatikai fejlesztései és beruházásai után az Állami Nyomda a régió megkerülhetetlen iparági szereplőjévé vált. A közeljövőben megjelenő új termékekkel és szolgáltatásokkal pedig a biztonsági nyomdaipar leginnovatívabb cégei között marad.