Oroszországban kötött üzletet a Rába

Vágólapra másolva!
Az orosz piac egy új szegmensébe lépett a Rába azzal, hogy speciális tehergépjárművek számára fog futóműveket gyártani - közölte a vállalat. A Rába a felfutás után évente 500 darabos megrendelésben reménykedik.
Vágólapra másolva!

A GAZ csoporthoz tartozó URAL vállalattal kötött megállapodás alapján a magyar Rába magas hozzáadott értékű, komplett futóműveket szállít az orosz cég legújabb, összkerékhajtású, speciális rendeltetésű járműveihez - áll a társaság csütörtöki közleményében.

Az URAL rendkívül zord körülmények közötti üzemelésre tervezett járművei három kivitelben, elsősorban gáz- és olajipari, valamint építőipari felhasználásra készülnek. A Rába futóművei csőszállító járművekbe, nyerges vontatókba és dömperekbe kerülnek. A piaci felfutást követően az éves értékesítés elérheti az 500 járműegységet - közölte a Rába.

"Kedvező kilátásokat biztosít számunkra, hogy a két társaság a közeljövőben közös fejlesztési munkacsoportot hoz létre Euro 4 és Euro 5 futóműopciók kidolgozására. A nemrég útjára indított Rába Fejlesztési Intézetben zajló fókuszált termékfejlesztés a közös munka sikerét nagyban előmozdíthatja. A speciális tehergépjármű szegmens a FÁK-piaci növekedés új motorjává válhat" - idézi a közlemény Pintér István elnök-vezérigazgatót.