Csúcstermékek gyártásába kezd a Philips Magyarországon

Vágólapra másolva!
Székesfehétváron 3D-és televíziókat, Tamásiban LED-es világítótesteket gyárt a Philips, a tv-készülékekből évi egymillió darabot szállíthatnak a nyugat-európai kereskedőkhöz a gyártás felfutását követően.
Vágólapra másolva!

Csúcskategóriás termékek gyártását hozta Magyarországra a Philips, Székesfehérváron 3D-és televíziókat, míg Tamásiban LED-es világítótesteket állít elő. Benedikt Laux, a Philips közép-és dél-kelet-európai régiójának igazgatója szerdán Székesfehérváron sajtótájékoztatón elmondta, a két gyárban és a központban átlagosan 2000-2500 alkalmazottat foglalkoztatnak, de csúcsszezonban akár 3000 embernek is adnak munkát. Az új termékek gyártásához szükséges beruházások összegét nem árulta el, s azt sem, melyik gyárban, hányan dolgoznak.

A 3D-és televíziókból az idén 400-500 ezret állítanak elő Székesfehérváron, de a gyártás a későbbiekben 1 millióra is felfut. A készülékeket Nyugat-Európában értékesítik. A televíziókhoz magyar alkatrészeket is vesznek, amik értékben átlagosan 30-35 százalékot tesznek ki. A Philips világszinten 116 ezer munkavállalót foglalkoztat, tavalyi éves bevétele 23 milliárd euró volt. Ebből 7 százalékot kutatás-fejlesztésre fordít.