Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Visszaeséssel nyitott a BUX

Vágólapra másolva!
Kicsi visszaeséssel kezdte a hét utolsó kereskedési napját a Budapesti Értéktőzsde. A kockázatkerülés miatt alacsonny forgalom, s inkább gyengülés várható, bár az erősödés sem kizárt más elemzők szerint.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 60,10 pontos csökkenéssel, 22 688,60 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,26 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint nem ígérkezik mozgalmasnak a pénteki nap, de bízik egy enyhén pozitív nyitásban. Véleménye szerint leginkább a Mol mozgathatja az indexet, mivel az OTP árfolyamában az utóbbi időben nincs nagy változás. Az olajrészvénynél viszont már volt akkora korrekciója az emelkedésnek, hogy ismét bízhassanak a befektetők az erősödésében.

A CIB Bank előrejelzése szerint délelőtt az ifo német gazdaságkutató üzleti hangulatindexe adhat irányt, délután pedig az amerikai új házak eladásaira és a tartós fogyasztási cikkek megrendelésére vonatkozó adatok mozgathatják az árfolyamokat. Rámutatnak arra is, hogy ismét felerősödtek a gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek a csalódást keltő makrogazdasági adatok nyomán. Emiatt ismét a kockázatkerülés lépett előtérbe, a dollár erősödött az euróval szemben, a fő indexek visszacsúsztak, Japán pedig a piaci hírek szerint ismét interveniált a devizapiacon a jen gyengítése érdekében. Japán illetékesek ugyanakkor még nem erősítették meg az intervenciót.

A BUX 59,12 pontos, 0,26 százalékos csökkenéssel, 22 748,70 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről