Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Másfél milliárdért épít tésztagyárat Verpeléten egy francia cég

Vágólapra másolva!
Verpeléten, az egykori laktanya területén tésztagyárat épít a francia Asia Food Kft., a beruházás 150-200 munkahelyet teremt.
Vágólapra másolva!

Gyorsfagyasztott töltött tésztaféleségeket gyártó üzemet épít a Heves megyei Verpelét határában a francia tulajdonú Asia Food Kft. A másfél milliárd forintos beruházás nyomán 2011 közepére elkészülő üzem 150 - 200 embernek ad majd munkát a közel 20 százalékos munkanélküliséggel sújtott Észak-hevesi térségben. Az üzem alapkövét Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára helyezte el pénteken.

Az 5400 négyzetméteres gyártócsarnok a volt verpeléti laktanya területén kapott helyet. A szükséges 3,2 hektáros területet az önkormányzat jelképes, hektáronkénti ezer forintos áron biztosította a befektető részére.

Farkas Sándor a település polgármestere elmondta, hogy a rendszerváltás óta keresik a munkahelyteremtés lehetőségét. Ezért nyilvánították iparterületté a volt laktanya területét.Emlékeztetett arra, hogy a két évtizeddel ezelőtt több száz munkahely tűnt el a településen a helyi termelőszövetkezet az ÁFÉSZ központ és a honvédségi bázis megszűnésével. Egyben kifejezte reményét, hogy az első beruházót újabbak követik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről