Vágólapra másolva!
Laptop- és monitorházak előállításához szükséges műanyagot fognak készíteni a Samsung hamarosan felépítendő tatabányai gyárában - értesült az MTI.
Vágólapra másolva!

Közel 100 főt foglalkoztató gyárat épít Tatabányán a Samsung, a 6000 négyzetméteres csarnokban laptopok és monitorok házának előállítására szolgáló műanyag granulátumot gyártanak majd - tudta meg az MTI szerdán megbízható, de névtelenséget kérő forrásból.

Schmidt Csaba, a város ügyvezető alpolgármestere a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Annyit mondott, hogy egy műanyagok előállításával foglalkozó társaság a közeljövőben vásárol telket a Tatabányai Ipari Parkban. A részletekről a befektetővel közösen tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a Samsung a következő napokban ad tájékoztatást.

Tatabányán nem ez volt az idei év első jó munkaerőpiaci híre, tavasszal jelentették be ugyanis, hogy még az idén elindul a gyártás a Becton, Dickinson and Company (BD) városi fecskendőüzemében. A BD 100 millió eurós, 2008-ban indult beruházással létrehozott gyárában még az idén megkezdődik a termelés, 2014 végére pedig, mintegy 500 főre bővítik az üzemben foglalkoztatottak számát (erről itt olvashat részletesen).