Egyszemélyi vezetés a kormányzati portálokat is üzemeltető cégnél

Vágólapra másolva!
A Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt. igazgatósága a takarékos és átlátható állami gazdálkodás érdekében megszűnik. Feladatait az öt évre megválasztott új vezérigazgató, Pásztory Tamás látja el, jelentette be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hétfőn.
Vágólapra másolva!

A kormányzati portál és ehhez kapcsolódó rendszerek (például Ügyfélkapu) üzemeltetésével és fejlesztésével, az elektronikus kormányzati gerinchálózat, illetve egyéb informatikai rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó KOpint-Datorg Infokommuinikációs Zrt. igazgatósága megszűnik. Az új vezérigazgató Pásztory Tamás, aki eddig a társaság igazgatóságának elnöke volt, közölte hétfőn az MNV.

Az újonnan létrehozott, bővített hatáskörű, ügydöntő felügyelőbizottság elnökévé az MNV sajtóközleménye szerint Urbán Györgyöt, tagjaivá Csizmadia Attilát és Gellén Mártont választották, ugyancsak ötéves időtartamra.

Az MNV Zrt. az új struktúrájú vezetéstől azt várja el, hogy érvényesítse a hatékony gazdálkodás szempontjait, és magas színvonalon lássa el az elektronikus közigazgatási közszolgáltatási feladatokat, áll a közleményben.

A 100 százalékos állami tulajdonban lévő társaság irányítási szerkezetének átalakításáról a Kopint-Datorg egyszemélyes tulajdonosaként szeptember 6-án, alapítói határozatban döntött az MNV igazgatósága.