Vágólapra másolva!
Újabb kis részlet kerülhet vissza az amerikai államhoz a bankmentésre fordított hatalmas összegből. Ha a Citigroup 2,2 milliárd dollárt érő részvénycsomagját sikerül eladni, 228 milliárd dollárra nő a megtérülés - 700 milliárdból.
Vágólapra másolva!

Elkezdi a Citigroup amerikai bankcsoportban tartott 2,2 milliárd dolláros részesedésének értékesítését az amerikai állam - közölte az Egyesült Államok kormánya szerdán. A tranzakció része annak a programnak, melynek során a kormányzat igyekszik visszaszerezni a bankmentő csomagba (TARP) ölt 700 milliárd dollárt.

Az ügyletért felelős pénzügyminisztérium illetékese elmondta, hogy az eladások ütemezése a piaci körülményektől függ majd. A 2,2 milliárd dolláros részvénycsomag annak a megállapodásnak a keretében került az amerikai állam tulajdonába, amelyben a kormány 5-10 éves kezességet vállalt a bank által birtokolt 301 milliárd dollárnyi eszköz potenciális veszteségeire.

Ha sikerül értékesíteni a 2,2 milliárd dollár értékű részvénycsomagot, azzal 228 milliárd dollárra nő az összeg, amit az amerikai államnak sikerült "visszaszereznie" a TARP-ból.