Mínuszban zártak a fontosabb európai tőzsdeindexek

Vágólapra másolva!
Gyengüléssel zárták a keddi kereskedést a legfontosabb európai tőzsdeindexek a kedvezőtlen makroadatok miatt.
Vágólapra másolva!

A nyugat-európai értéktőzsdék a hétfői emelkedés után kedden megtorpantak. A legfontosabb indexek a 0,2 százalékos süllyedést produkáló BUX-hoz hasonlóan szerény csökkenéssel fejezték be a kereskedést.

A legnagyobb piaci értékű cégek részvényeinek mozgását követő FTSEurofirst 300 mutató 0,1 százalékos mínuszban végzett. A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az Footsie 0,01 százalékkal csökkent, gyakorlatilag stagnált. Ezzel párhuzamosan a frankfurti DAX 0,2, a párizsi CAC pedig 0,1 százalékkal gyengült.

A nap egyetlen európai adata az euróövezeti termelői árak vártnál kisebb júniusi emelkedéséről szólt, ami arra utal, hogy csak lassan kap erőre a kereslet az eurózónában. Délután tovább rontották a hangulatot az amerikai adatok: rossz lett a használtlakás-piaci adat; a személyi jövedelmek és kiadások pedig nem változtak, miközben az elemzők növekedésre számítottak. Az amerikai feldolgozóipari megrendelések tovább csökkentek júniusban, kevésbé ugyan, mint májusban, de a vártnál nagyobb mértékben. Végül az amerikai pénzügyminiszter a munkanélküliség növekedését jósolta a következő hónapokra, ami szintén nem javította a befektetői hangulatot.