Új szolgáltatások a fuvarozó kkv-k versenyképességének javítására

Vágólapra másolva!
A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) új szolgáltatásokat vezet be a hazai fuvarozó kis- és középvállalkozások (kkv) versenyhelyzetének javítása érdekében - jelentette be Vereczkey Zoltán, az MKFE elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Szolgáltató érdekképviseletként szeptember 1-jével bővítik az MKFE-Mol Gold kártya kedvezményrendszerét, szeptember 7-étől kérésre tagságuk részére a belvárosi behajtási engedélyt díjmentesen eljuttatják az M0-ás körgyűrűn kijelölt MKFE-partnerpontokra - jelentette ki Vereczkey. Javaslatot dolgoztak ki a kereskedelmi gázolaj intézményének 2010. IV. negyedévtől történő bevezetésére, amely literenként 8 forint jövedéki adó visszaigénylését tenné lehetővé tette hozzá.

Karmos Gábor, az MKFE főtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, tagságuk jelzése alapján úgy döntöttek, hogy a fővárosi behajtási engedélyek kézhezvételét segítik. Az M0-ás körgyűrű kijelölt MKFE-partnerpontokra díjmentesen eljuttatják a fuvarozó által igényelt és kifizetett behajtási hozzájárulást, amelyért a jelenlegi gyakorlat szerint a teherautót hátra hagyva külön be kell utazni a városközpontba. Az MKFE az önkormányzati választást követően szeretné elérni, hogy a tehergépjárművek fővárosi behajtási engedélyét on-line módon is intézni lehessen - mondta Karmos Gábor.