Románia Magyarország mellett van a földmoratórium ügyében

Vágólapra másolva!
Románia az Európai Tanácsban szavazatával támogatni fogja, hogy Magyarországon meghosszabbíthassák a termőföld külföldiek számára történő eladásának tilalmát.
Vágólapra másolva!

Románia támogatja a jövő évben lejáró magyarországi földmoratórium meghosszabbítását - mondta Fazekas Sándor magyar vidékfejlesztési miniszter kedden Bukarestben azt követően, hogy román kollégájával tárgyalt a román fővárosban. A magyar tárcavezető a Mihail Dumitru román mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel közösen tartott bukaresti sajtótájékoztatóján kijelentette: nagyra értékeli, hogy Románia támogatja a magyarországi földmoratórium három évvel való meghosszabbítását.

Ez azért fontos - mondta a magyar miniszter -, mert az Európai Unióban (EU) a különböző álláspontok súlyát az is jelzi, hogy kik állnak mellette. A döntéshozók pedig mérlegelik majd, hogy ki áll Magyarország mellett ebben a kérdésben - tette hozzá. A román miniszter közölte, hogy Bukarest az Európai Tanácsban támogatja majd szavazatával ezt a magyar törekvést.