Közműfejlesztés indul a nagykanizsai ipari parkban

Vágólapra másolva!
Gázvezeték kiváltásával bővül a nagykanizsai ipari park beépíthető területe, illetve több úton is közvilágítást építenek ki hamarosan, mondta el csütörtökön Nagykanizsán az uniós támogatással megvalósuló fejlesztésekről az ipari parkot üzemeltető önkormányzati cég vezetője.
Vágólapra másolva!

Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a több mint 50 millió forintos közműfejlesztési beruházásukhoz nettó 12,5 millió forint támogatást nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán.

A fejlesztések egyik elemeként kerül sor egy 700 méter hosszú nagynyomású gázvezeték kiváltására, amellyel 5,2 hektáros terület szabadul fel és válik beépíthetővé. Miután a vezeték az E.On tulajdonában van, így az energiaszolgáltató társaság végzi el - és a napokban el is kezdi - a vezeték áthelyezését.

Az ipari park területén eddigi részben hiányzó közvilágítás kiépítésére szintén a napokban köt szerződést az önkormányzati társaság. Közbeszerzési pályázaton az EH-SZER Kft. nyerte el a munkát, amelynek révén több utcában, összesen mintegy két kilométer hosszúságú útszakaszon állítják fel a világító oszlopokat.

Kámán László hozzátette: saját beruházásból két műszaki fejlesztés is indul a közeljövőben, a most épülő vállalkozói inkubátorházhoz kapcsolódóan. Egyrészt a régi 7-es útról lehajtót alakítanak ki az egykori laktanyaépülethez, másrészt megkezdik az épület igényeire tervezett, de eddig hiányzott szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését is.